БЕЗ ПОТРЕБА ОД ПОЛНЕЊЕ
НОВИОТ X-TRAIL СО Е-POWER ТЕХНОЛОГИЈА
Мотори

МОТОРИ

e-POWER. Уникатното задоволство од електрифицираното возење - без потреба од полнач

e-POWER е електрифицирана погонска технологија на Nissan која користи економичен бензински мотор за полнење на батеријата. Резултатот е одговорно и тивко возење, без потреба да застанете за да наполните на бензинска пумпа. Достапен е и со e-4ORCE погон на сите 4 тркала, за уште поголема динамика и стабилност. Двете технологии даваат автентичен впечаток на електрично возење, без менување брзини. Благодарение на уникатните технологии, Nissan X-Trail нуди многу повеќе од традиционалните хибриди.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Синергија на авантуристички дух и префинет дизајн

Вашето присуство е навестено со елегантни LED фарови и импозантни предни доводи за воздух. Дизајнот на Nissan X-Trail го одразува неговиот технолошки напредок. Бидете авантуристи. Нека ве освои.

ПОГЛЕДНЕТЕ ОДБЛИЗУ
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
ВНАТРЕШНОСТ

ВНАТРЕШНОСТ

Електричен SUV со 5 или 7 седишта, со доволно простор за целото семејство и нивните работи

Сместете до 7 патници и избегнувајте расправии околу тоа кој добил најдобро место. Останете поврзани благодарение на предните и задните USB прилучоци и приспособете го багажниот простор за претстојните авантури со иновативен сплитер што може да се конфигурира до 16 начини.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

БЕЗБЕДНОСНИ КАРАКТЕРИСТИКИ И ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

Напредна технологија која е тука за да помогне. Замислете да ве придружува на секое патување интелигентен придружник кој ве предупредува на опасности, ви помага да паркирате, ве држи во центарот на лентите и многу повеќе. Погледнете ги подетално сите технологии на брендот Nissan.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

ПОВРЗАНОСТ

Поврзете се со светот околу вас.

Новиот X-Trail располага со поголем, 12,3-инчен дисплеј со висока резолуција и вградена апликација NissanConnect Services, која ви овозможува да пристапите до омилените музички плејлисти и апликации, да добивате насоки до вашата дестинација и многу повеќе.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Откријте го вашиот стил.

Само оригиналните додатоци на Nissan совршено се совпаѓаат со оригиналните делови на вашиот X-Trail и ја гарантираат нивната сигурност и ефикасност.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

[1] Клиентите не треба да се потпираат само на карактеристики кои го олеснуваат возењето. Некои функции нема да работат во сите услови и околности. Ограничувањата на брзината и другите ограничувања мора да се почитуваат. За општите услови за користење на технологиите на Nissan, ве молиме контактирајте со вашиот Nissan застапник.

 

[2] Екранот на допир со висока резолуција од 12,3" е достапен само на ниво на опременост N-Connect и нагоре.

 

[3] Head-up дисплејот е практична карактеристика што ги прикажува најважните информации на ветробранското стакло за да можете секогаш да внимавате на патот напред.

[4] ProPILOT Assist е достапен само во одредени верзии. Функцијата ProPILOT Assist е напредна технологија за помош при возење, но не може да спречи судир. ProPILOT Assist е наменет само за возење по автопат (одделен со бариери) со постојано внимание и учество на возачот. Одговорност на возачот е да остане буден, да вози безбедно, да ја прилагоди брзината на условите на патот и да биде подготвен да ја преземе контролата над возилото во секое време.

[5] За да ги користите услугите на NissanConnect, неопходно е да имате корисничка сметка на NissanConnect и да се регистрирате или да се најавите на апликацијата NissanConnect Services користејќи корисничко име и лозинка. За да ја користите бесплатната апликација NissanConnect Services, мора да имате паметен телефон со оперативен систем iOS или Android и SIM-картичка со постоечка или дополнително договорена услуга за сообраќај на податоци обезбедена од вашиот избран мобилен оператор. Достапноста на сите услуги зависи од покриеноста на мобилната мрежа.

[6] Amazon, Alexa и други сродни брендови се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. и нејзините подружници.

[7] Wi-Fi во возилото е достапно со доплата и бара претплата. За повеќе информации, контактирајте со вашиот Nissan застапник.

 

[8] Вградениот гласовен асистент Amazon Alexa е достапен на француски, германски, шпански, италијански и англиски јазик во Обединетото Кралство, Франција, Германија, Италија, Шпанија, Ирска и Австрија.

Фотографиите на веб-страницата nissan.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Во некои случаи, тие не претставуваат возило наменето за македонскиот пазар и не покажуваат конкретен модел, ниво на опрема или специјална понуда. Функциите може да не се достапни или може да бидат достапни само како опција (со дополнителни трошоци). Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот. Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најновите информации, обратете се до најблискиот овластен концесионер.

 

Дополнителна опрема и опрема инсталирани по продажбата на возилото може да влијаат на официјалните вредности на опсегот. Оригиналните додатоци на Nissan се покриени со гаранцијата на новото возило за период од 3 години / 100.000 km (до исполнување на еден од двата услови), под услов да е инсталиран од Nissan застапник или овластен сервисер пред да го предаде возилото или за време на гарантниот рок на новото возило Nissan застапник. Оригиналните додатоци монтирани надвор од гарантниот период на новото возило, како и оригиналната галантерија поставена од трето лице или од самите купувачи, се покриени само со гаранцијата за оригиналните делови и опремата на Nissan за период од 12 месеци (без разлика на километражата).