ВОЗБУДЛИВО ЕЛЕКТРИФИЦИРАНО ИСКУСТВО
NISSAN JUKE HYBRID
Погон

ПОГОН

Nissan JUKE – уникатен хибриден купе-кросовер од новата генерација

Инспирирана од Формула Е, оваа најсовремена електрифицирана технологија ја подобрува оригиналната ДНК на иконскиот Nissan Juke. Иновативниот паметен менувач без спојка целосно ги прилагодува режимите на работа на условите на возење. Благодарение на ова, ќе уживате во брзо, тивко и динамично возење со намалена потрошувачка на гориво. (Потрошувачка во комбинирано возење според WLTP: 5-5,2 l / 100 km)*

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Исклучително успешен кросовер купе

Остри линии, драматични светла, провокативен дизајн, 19-инчни алуминиумски тркала  и уникатен лебдечки кров. Nissan Juke изгледа крајно смело.

ПОГЛЕДНЕТЕ ОДБЛИЗУ
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн
Надворешен дизајн

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

Технологија за напредно возење

Интелигентната мобилност на Nissan⁽²⁾, носи сосема нов начин на возење. Во Nissan Juke, ќе возите со поголема безбедност и ќе бидете повеќе поврзани со светот околу вас.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

ПОВРЗАНОСТ

Постојано поврзани со вашиот свет

Останете поврзани со вашиот свет со вградената навигација NissanConnect и бројни други услуги, достапни преку апликацијата NissanConnect Services.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ
Димензии

ДИМЕНЗИИ

Прилагодливи како вас

Со практичен багажен простор, Nissan Juke е подготвен за сите ваши патувања!

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Повеќе од автомобил.

Nissan Juke е навистина уникатно возило кое можете да го направите целосно ваше и посебно. Изберете и комбинирајте додатоци (7) кои совршено одговараат на вас и на вашите потреби.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

[1] 19-инчни фелни достапни на ниво на опрема Tekna.

[2] Купувачите не треба да се потпираат само на карактеристики кои го поедноставуваат возењето. Некои функции нема да работат во сите услови и околности. Мора да се почитуваат ограничувањата на брзината и другите ограничувања. За општи услови за користење на технологиите на Nissan, ве молиме контактирајте го вашиот продавач на Nissan.

 

[3] ProPILOT Assist е достапен само во одредени возила и само со автоматски менувач. Функцијата ProPILOT Assist е напредна технологија за помош при возење, но не може да спречи судир. ProPILOT Assist е наменет само за возење по автопат (одделен со бариери) со постојано внимание и учество на возачот. Одговорност на возачот е да остане буден, да вози безбедно, да ја прилагоди брзината на условите на патот и да биде подготвен да ја преземе контролата над возилото во секое време.

[4] За да ги користите услугите на NissanConnect, неопходно е да имате корисничка сметка на NissanConnect и да се регистрирате или да се најавите на апликацијата NissanConnect Services користејќи корисничко име и лозинка. За да ја користите бесплатната апликација NissanConnect Services, мора да имате паметен телефон со оперативен систем iOS или Android и SIM-картичка со постоечка или дополнително договорена услуга за сообраќај на податоци обезбедена од вашиот избран мобилен оператор. Достапноста на сите услуги зависи од покриеноста на мобилната мрежа. Apple CarPlay® и Android Auto се достапни бесплатно, во зависност од моделот и/или нивото на опрема. За повеќе информации, контактирајте со вашиот продавач на Nissan.

Поврзувањето мобилен уред за пристап до услугите на NissanConnect се препорачува само кога возилото е паркирано. Системот мора да се користи во согласност со прописите за патишта. На возачите им се препорачува да го користат системот само кога тоа е безбедно. Возачите треба да бидат свесни за потенцијалните опасности од користењето на технологијата без раце бидејќи може да го одвлече вниманието од патот и да ја намали контролата на управувањето.

[6] Бесплатните услуги (услуги на Nissan на Google Assistant, историја на возење и анализа, помош и поддршка на Nissan, помош при дефекти, здравје на возилото и управување со батерии - само за електрични возила) се бесплатни во првите седум години, во зависност од моделот и/или ниво на опрема. Достапноста на услугата зависи од пазарот. За повеќе информации, контактирајте со вашиот продавач на Nissan.

[7] Прикажаната дополнителна опрема е достапна како стандардна и/или со дополнителна цена во избраните верзии. Може да се применат дополнителни трошоци.

Фотографиите на веб-страницата nissan.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Во некои случаи, тие не претставуваат возило наменето за македонскиот пазар и не покажуваат конкретен модел, ниво на опрема или специјална понуда. Функциите може да не се достапни или може да бидат достапни само како опција (со дополнителни трошоци). Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот. Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најновите информации, обратете се до најблискиот овластен концесионер.

*Вредностите на потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 се добиени со тестирање во лабораториски услови во согласност со законодавството на ЕУ и се наменети за споредување на различни типови возила. Вредностите може да не ги одразуваат реалните услови на возење. Официјалните податоци може да бидат засегнати од опционалната опрема, одржувањето на возилото, стилот на возење и патот и временските услови. Вредностите се одредуваат во рамките на новата светска усогласена процедура за тестирање за лесни возила (WLTP).