Volan

Напредна технологија

Поврзете ги своите светови

Нека вашиот мобилен телефон биде најдобар пријател на вашиот нов Qashqai со Nissan Connect систем: одберете музика, Facebook,  Tweeter  или предлози од апликација Trip Advisor.

Нов Nissan Connect
Нов Nissan Connect

Благодарејќи на Nissan Connect системот за навигација и мобилна апликација за вашата музика и социјалните мрежи новиот Qashqai ќе стане најдобар пријател на вашиот мобилен телефон.

Навигација
Навигација

Нека гласовната навигација без мака ве донесе до саканата дестинација , а воедно и ви даде информации за интересни попатни места (POI) како бензиски пумпи, ресторани или банкомати.

MОБИЛНА ИНТЕГРАЦИЈА
MОБИЛНА ИНТЕГРАЦИЈА

Приклучете го својот мобилен телефон и пребарајте ги своите музички апликации,за секоја песна на вашиот екран.

ИНФОРМАЦИИ ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ
ИНФОРМАЦИИ ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ

Сите информации , како навигациски, телефонски повици,предупредувања на системот за помош при возење, ќе ги добиете во вистинско време.

АПЛИКАЦИИ
АПЛИКАЦИИ

Пристапете на  Facebook, tweeter  или предлози од TripAdvizor и многу други информации на екранот на допир во боја од 7 - инчи во дијагонала.

NISSAN CONNECT НАВИГАЦИЈА
КАРТИ И УШТЕ ПОВЕЌЕ
NISSAN CONNECT НАВИГАЦИЈА
BLUETOOTH
HANDS-FREE ТЕЛЕФОНИРАЊЕ
BLUETOOTH
USB БРЗ ПОЛНАЧ
МУЗИКА И ПОЛНАЧ
USB БРЗ ПОЛНАЧ

360° ЗВУК

BOSE PREMIUM АУДИОСИСТЕМ

Bose slika
НОВИОТ BOSE АУДИО СИСТЕМ

Препуштете се на аудиосистемот Bose  и вистинско доживување на звукот на предните и задни седишта. Со осум звучници, системот го исполнува новиот Qashqai со прецизност.

ИНОВАЦИЈА ПРЕД ВАШИТЕ ОЧИ

NISSAN НАПРЕДЕН КОРИСЕН ЕКРАН

Чувствувајте се самоуверено и сигурно при возење со помош на сите информации од 5-инчниот  екран во боја.

НАВИГАЦИЈА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ
НАВИГАЦИЈА ВО ВИСТИНСКО ВРЕМЕ

Со прегледни навигациски упатства на инструмент таблата, поедноставно и побрзо до саканата дестинација.

ПРИТИСОК ВО ПНЕВМАТИЦИ
ПРИТИСОК ВО ПНЕВМАТИЦИ

Системот ќе ви даде веднаш информација доколку една од гумите е празна и колкав е притисокот во пневматиците.

BLUETOOTH АУДИО
BLUETOOTH АУДИО

Музиката од вашиот мобилен телефон се прикажува на инструмент таблата.

ПАТЕН КОМПЈУТЕР
ПАТЕН КОМПЈУТЕР

Проверете ги информациите во тек на возењето и дознајте повеќе за сè што ве интересира: брзина,потрошувачка или количество на гориво.

ПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА L100/КМ
ПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА L100/КМ

Лесно е да процените како стоите со гориво кога системот ви дава податоци за просечната потрошувачка.

КОМПАС
КОМПАС

Со компасот во видното поле, секогаш ќе знаете во која насока возите.

Број на повици
Број на повици

Секогаш ќе знаете кој ве бара со интеграција на вашиот мобилен телефон со Bluetooth.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ
СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Со динамичниот Nissan систем за помош при возење се ви е под контрола.

НАЧИН НА ВОЗЕЊЕ
НАЧИН НА ВОЗЕЊЕ

Проверете во кој начин на возење сте: Eco,Normal или Sport.

ПРОНАЈДЕТЕ УШТЕ МЕСТО

ЛЕСНО ПРИЛАГОДЛИВ БАГАЖНИК

Новиот Qashqai секогаш е подготвен за комбинации. Преклопете ја задната клупа во целосно рамен под за да можете да превезете гломазни предмети и искористете ги практичните решенија за да сè ви биде средено.

PrtljažnikSlider PrtljažnikSlider
ВОЛУМЕН НА БАГАЖОТ СО ПОДИГНАТИ СЕДИШТА
430L
Задни седишта со преклопување во однос
70/30
Волумен на багажникот со преклопени седишта
860L

ПРИЛАГОДЕТЕ ГО БАГАЖНИКОТ НА СВОИТЕ ПОТРЕБИ

РАЗДЕЛЕН БАГАЖЕН СИСТЕМ

Со прилагодливи полици и прегради веднаш можете багажникот на новиот Qashqai да го испланирате во согласност со вашите потреби.

ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЈА ЗА СКЛАДИРАЊЕ НА ПРЕДМЕТИ
ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЈА ЗА СКЛАДИРАЊЕ НА ПРЕДМЕТИ

Создадете низ конфигурација комбинации кои одговараат на вашите потреби: толку лесно, со една рака.

СИСТЕМ СО ПОВЕЌЕ СЛОЕВИ
СИСТЕМ СО ПОВЕЌЕ СЛОЕВИ

Направете широк простор во долно ниво, а практичната полица ке биде одвоена.

СОКРИЈТЕ ГИ СТВАРИТЕ
СОКРИЈТЕ ГИ СТВАРИТЕ

Обликувајте ја кутијата во која ќе ги чувате вредните работи и сокрите ја од погледи.

ТАЈНО МЕСТО
ТАЈНО МЕСТО

Обликувајте долг рамен под за големи предмети или сокриена преграда за работи кои сакате да ги сокриете.

НИСКО ПОСТАВУВАЊЕ
НИСКО ПОСТАВУВАЊЕ

Спуштете го подот за да ставите повисоки предмети

ххI преграда за ракавици
ххI преграда за ракавици

Ставете ги сите најважни работи во шкаф за ракавици.

држач за телефон
држач за телефон

Држач за телефон со 12 -волтен USB приклучок секогаш е потребен.

Удобна внатрешност

PREMIUM подобрување

Секој детал во новиот Nissan Qashqai има луксузен третман, од врвни нови седишта со мемориска функција за две лица до меморирање надворешни ретровизори.

SjedalaUdobnost
SjedalaSlider
СЕДИШТА СО ФУНКЦИЈА ЗА ГРЕЕЊЕ

Седиштата со функција за греење даваат удобност и топлина доколку се случи пад на температурата.

SjedalaSlider
СЕДИШТА СО МЕМОРИСКА ФУНКЦИЈА ЗА ДВЕ ЛИЦА

Еднаш прилагодено не се заборава-седиштата се прилагодуваат на вашите потреби благодарејќи на мемориската функција за две лица како и подесување  на надворешни ретровизори.

Двозонски клима уред
Двозонски клима уред

Студено напред, топло позади-или обратно

Отворање и затворање на прозорите со клуч
Отворање и затворање на прозорите со клуч

Новиот Qashqai овозможува да го проветрите возилото и од надвор и од внатре со четри автоматски прозори кои може да се отворат со клуч.

Vozači
Тивок дизајн
ИЗВОНРЕДНА ТИШИНА

Лесен за управување, новиот Qashqai гарантира возбудливо возење.

Тивок мотор
Тивок мотор

Новите дизелски или бензиски мотори даваат моментално вбризгување со минимална бучава во вашиот Qashqai.

Изолација на врати
Изолација на врати

Изолација на вратите обезбедува топлината да останува во автомобилот, а бучавата надвор.

Апсорпција на бучавата од патот
Апсорпција на бучавата од патот

Вградената шасија и аеродинамичната каросерија на Qashqai обезбедуваат рекордно ниско ниво на вибрации и бучава.