Системот на NISSAN ИНТЕЛИГЕНТНА МОБИЛНOСТ засекогаш го менува начинот на кој се движите во светот на  технологијата, правејќи да се чувствувате побезбедни, повозбудени и поврзани. Овој систем ќе ви помогне во текот на возењето со што ќе бидете повеќе свесни за вашата околина. Сè е полесно, од контрола до навигација, до избор на музика. Интелигентната мобилност на Nissan ja претставува иднината на возењето. Веќе го имаме ова денес!

Интелигентно возење

NISSAN PROPILOT ЗА ВАША ПОМОШ И ЗАШТИТА

Nissan ProPILOT [*] прави сè да биде  поедноставно; од возење во сообраќаен метеж до почитување на сообраќајните знаци на автопат. Систем кој ја држи контолата за да може Вие  да се опуштите и да уживате во возењето.

image section
ОДРЖУВА БРЗИНА
УПРАВУВА НАМЕСТО ВАС
ОДРЖУВА БРЗИНА
ГО ЗАПИРА ВОЗИЛОТО
СОПИРА НАМЕСТО ВАС
ГО ЗАПИРА ВОЗИЛОТО
ГО ЗАДРЖУВА ВОЗИЛОТО НА ВОЗНАТА ЛЕНТА
УПРАВУВА НАМЕСТО ВАС
ГО ЗАДРЖУВА ВОЗИЛОТО НА ВОЗНАТА ЛЕНТА
NISSAN PROPILOT во гужва на автопатот
NISSAN PROPILOT во гужва на автопатот

ProPILOT помага во одржување на безбедно растојание од возилото пред вас. [*] Во зависност од протокот на сообраќај, тој исто така може целосно да сопира и забрза повторно кога сообраќајот ќе започне да се движи.

NISSAN PROPILOT НА ОТВОРЕН ПАТ
NISSAN PROPILOT НА ОТВОРЕН ПАТ

Технологијата на системот за одржување во сообраќајната лента  Ви помага да останете на средина од вашата лента на рамен пат, но и на нежни свртувања.

ПОМОШ КОГА ТОА ТИ Е ПОТРЕБНО

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО КОЕ НОСИ НОВА САМОДОВЕРБА

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ ВО СИТУАЦИИ НА ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ПЕШАЦИ
ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ ВО СИТУАЦИИ НА ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ПЕШАЦИ
НАДЗОР НАД МРТВИОТ АГОЛ КОЈ ГИ ЗАБЕЛЕЖУВА ВОЗИЛАТА КОИ ВИЕ НЕ ГИ ГЛЕДАТЕ
НАДЗОР НАД МРТВИОТ АГОЛ КОЈ ГИ ЗАБЕЛЕЖУВА ВОЗИЛАТА КОИ ВИЕ НЕ ГИ ГЛЕДАТЕ
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ИЗЛЕГУВАЊЕ ОД СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ИЗЛЕГУВАЊЕ ОД СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА
ИНТИЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ ВО СИТУАЦИИ НА ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ПЕШАК

Понекогаш едноставно не ги согледувате сите ситуации. Овој систем го следи сообраќајот пред вас и Ве предупредува ако треба да ја намалите брзината. Исто така, возилото може целосно да сопре со цел да спречи удар со друго возило или пешак.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ВОЗИЛО ВО МРТОВ АГОЛ

Овој систем ве предупредува доколку забележи возило во мртов агол.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

Разбудете се! Доколку почнете да преминувате во друга лента без да го вклучите трепкачот, овој систем ќе ве предупреди.

ПОГЛЕДНЕТЕ И ПОЧУВСТВУВАЈТЕ ПОВЕЌЕ ОКОЛУ ВАС

ПАРКИРАЊЕ- ПОЕДНОСТАВНО ОД КОГА БИЛО

Доколку Ви се приближува некое возило кон мртвиот агол, или пак количка од маркет се појавува од непредвидливо место, сензорите за интелигентната мобилност на Nissan ќе го детектираат движењето околу вашиот Qashqai и ќе Ве предупредат без оглед дали сте на паркинг место или возите по градските улици.

image section 2

ИНТЕЛИГЕНТНА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

Препуштете го паркирањето на вашиот нов QashqaI. Интелигентната помош при паркирање ќе го паркира вашето возило и на најтесниот простор за паркирање.

ИЗЛЕГУВА ОД ПАРКИНГ МЕСТО НАМЕСТО ВАС
ПАРАЛЕРНО ПАРКИРАЊЕ
ИЗЛЕГУВА ОД ПАРКИНГ МЕСТО НАМЕСТО ВАС
ПАРКИРА НАМЕСТО ВАС
ПАРКИРАЊЕ ВО ЈАВНИ ГАРАЖИ
ПАРКИРА НАМЕСТО ВАС

 

 

УПРАВУВА НАМЕСТО ВАС
БЕЗ ДВИЖЕЊЕ НА УПРАВУВАЧОТ
УПРАВУВА НАМЕСТО ВАС
image section 3
ИНТЕЛИГЕНТЕН AROUND VIEW MONITOR

Четири интелигентни камери Around View Monitor кои обезбедуваат панорамски поглед кој ќе го олесни паркирањето и за напред и за назад. Поделениот екран Ви помага да паркирате како професионалец. Ве предупредува кога препознава подвижни предмети околу близината на вашето возило, откако ќе ја пробате оваа опција никогаш не би сакале да останете без истата.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СТРАНИЧНИТЕ ДЕЛОВИ ОД ВОЗИЛОТО

Предупредувањето за доаѓање на дел од сообраќајот од двете страни на возилото ќе Ви помогне со поголема сигурност да излезете од одредено паркинг место. Ги следи страничните делови на вашиот Qashqai и Ве предупредува за доаѓањето на возилата од двете страни.

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ВНИМАВА НА СИТЕ ДЕТАЛИ

НЕЖНО, СОВЕСНО И ВНИМАТЕЛНО - ПОДОБРО ВОЗЕЊЕ ЗА СИТЕ

Nissan QASHQAI Ви помага да внимавате на малите работи. QASHQAI се грижи за вас и вашите патници со тоа што веднаш ќе  вклучи  голема светлина кон поглед на претстојниот сообраќај, ограничување на брзината на движење, дури и Ве предупредува кога треба да направите пауза од возењето.

АВТОМАТСКО ВКЛУЧУВАЊЕ НА ДОЛГИТЕ СВЕТЛА
АВТОМАТСКО ВКЛУЧУВАЊЕ НА ДОЛГИТЕ СВЕТЛА

 

Автоматското активирање на долго светло ја подобрува ноќната видливост без да ги заслепи другите возачи. Автоматски ќе го промени  долгиот зрак кога ќе го препознае возилото пред вас и ќе го вклучи истото назад тогаш кога ќе Ви биде потребно.

ИНТЕЛИГЕНТИ АВТОМАТСКИ СВЕТЛА СО ПРИЛАГОДНИВ СВЕТЛОСЕН ЗРАК
ИНТЕЛИГЕНТИ АВТОМАТСКИ СВЕТЛА СО ПРИЛАГОДНИВ СВЕТЛОСЕН ЗРАК

 

Прилагодливиот светлосен зрак препознава дури и во темнина, го знае вашето возење при кривини и соодветно на тоа го прилагодува осветлувањето.

ПРЕПОЗНАВА И СООБРАЌАЈНИ  ЗНАЦИ
ПРЕПОЗНАВА И СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ

 

Никој не сака казна за преголема брзина,  овој систем препознава сообраќајни знаци на  патот и Ве предупредува за валидни ограничувања на брзината.

ГО ОТКРИВА УМОРОТ КАЈ ВОЗАЧОТ
ГО ОТКРИВА УМОРОТ КАЈ ВОЗАЧОТ

 

Време е за пауза? Системот за откривање на уморот кај возачот го обсервира начинот на управување, ги открива знаците кои укажуваат на исцрпеност и Ве предупредува за потребата од одмор од возењето, ќе Ве предупреди со звук за предупредување и симбол на пиктограм шолја за кафе на вашиот екран.

ВОЗЕТЕ КАКО ПРОФЕСИОНАЛЕЦ

ДИНАМИЧНА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВОЗЕЊЕ КОЕ Е УДОБНО

Nissan интелигентните технологии за помош при возењето, работат во позадина и Ви даваат дополнително ниво на контрола, ова обезбедува вашиот нов QASHQAI да биде поефективен, побрз и позабавен.

image section 4
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА ЗА ПАТУВАЊЕ

Овој систем обезбедува побезбедна изведба на аголот со прилагодување на притисокот на сопирачката на секое тркало, со цел да  одржи оптималното прицврстување.

ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА ЗА УДОБНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА ЗА УДОБНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО

Системот за активна контрола на удобноста лесно сопира со цел да спречи  навалување на каросеријата поради нерамнините и со тоа го прави возењето  удобно.

ИНТЕЛИГЕНТНО СОПИРАЊЕ НА МОТОРОТ
ИНТЕЛИГЕНТНО СОПИРАЊЕ НА МОТОРОТ

Системот го контролира автоматскиот менувач при возење во мали лесни кривини. Се менува во понизок степен кога влегувате во кривината, а потоа се префрла на повисок степен за да се забрза  брзината при излегување од кривината.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ДВИЖЕЊЕ НА НАГОРНИНИ
СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ДВИЖЕЊЕ НА НАГОРНИНИ

Hill Start Assist го одржува притисокот на сопирачката во времетраење од  неколку секунди за да Ви овозможи доволно време да ја преместите ногата од педалот на сопирачката до педалата за гас  со цел  да го спречите вашиот Qashqai да се движи назад низ нагорнината.