ЦЕНИ И СПЕЦИФИКАЦИЈА

Visia

QASHQAI Visia

ВЕЌЕ ОД *

1.425.380 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 140 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 140 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 DCT
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 DCT

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.5
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.5

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.8
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.8

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.2
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.2

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.5
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.5

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка N/A
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • N/A

  L/100 KM
 • 1749

  cm3

Ваша верзија

Visia 1.3 DiG 140

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  121

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  121

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  99,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.4
 • Емисија CO2 (g/km)

  122

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1315 - 1445
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  181

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  12,3

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  3.8
 • Емисија CO2 (g/km)

  100

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1385 - 1510
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.0
 • Емисија CO2 (g/km)

  106

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1400 - 1530
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.7
 • Емисија CO2 (g/km)

  123

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1450 - 1575
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  133

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1533 - 1620
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  11,2

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.5
 • Емисија CO2 (g/km)

  133

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1580 - 1665
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Клима уред
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Мерач на надворешна температура
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце

Надворешен изглед

 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/65 R16
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Safety Shield Visia 49.600 ден

 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја
Acenta

QASHQAI Acenta

ВЕЌЕ ОД *

1.505.980 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 140 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 140 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 DCT
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 DCT

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.5
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.5

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.8
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.8

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.2
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.2

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.5
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.5

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка N/A
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • N/A

  L/100 KM
 • 1749

  cm3

Ваша верзија

Acenta 1.3 DiG 140

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  121

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  121

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.4
 • Емисија CO2 (g/km)

  122

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1315 - 1445
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  181

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  12,3

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  3.8
 • Емисија CO2 (g/km)

  100

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1385 - 1510
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.0
 • Емисија CO2 (g/km)

  106

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1400 - 1530
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.7
 • Емисија CO2 (g/km)

  123

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1450 - 1575
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  133

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1533 - 1620
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  11,2

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.5
 • Емисија CO2 (g/km)

  133

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1580 - 1665
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на вратите и предни плочи во црна боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 17” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Браници во боја на каросеријата
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Лимитатор на брзина
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Nissan Connect DAB 80.600 ден

 • NissanConnect 2.0 (7” екран + навигација + задна камера )
 • Shark антена
 • Затемнети задни стакла

Safety Shield Acenta 52.700 ден

 • Автоматска контрола на долги светла
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Предни и задни паркинг сензори
 • Препознавање на сообраќајни знаци
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров
N-Connecta

QASHQAI N-Connecta

ВЕЌЕ ОД *

1.673.380 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 140 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 140 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 DCT
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 DCT

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.5
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.5

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.8
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.8

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.2
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.2

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.5
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.5

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка N/A
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • N/A

  L/100 KM
 • 1749

  cm3

Ваша верзија

N-Connecta 1.3 DiG 140

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  130

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  130

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.4
 • Емисија CO2 (g/km)

  131

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1315 - 1445
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  181

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  12,3

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  3.8
 • Емисија CO2 (g/km)

  110

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1385 - 1510
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.0
 • Емисија CO2 (g/km)

  112

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1400 - 1530
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.7
 • Емисија CO2 (g/km)

  127

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1450 - 1575
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  138

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1533 - 1620
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  11,2

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.5
 • Емисија CO2 (g/km)

  140

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1580 - 1665
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во светло сива боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Електрични стакла напред и позади
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со црна ткаенина
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 18” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 215/55 R18
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Пневматици 215/60 R17
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров

Connect 74.400 ден

 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на возачко седиште
 • Седишта обложени во комбинација со кожа/ткаенина

LED предни светла 49.600 ден

 • LED предни светла

Nissan Connect 80.600 ден

 • Nissan Connect +DAB+shark антена+AVM монитор+Moving object detection (NC)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја

ProPilot со DCT/X-TRONIC менувач 55.800 ден

 • Safety shield Tekna: Интелигентен Park Assist, систем за идентификација на предмет кој наидува од страна, систем за одржување на свесноста/ будноста на вниманието на возачот, систем за надзор на мртов агол (SS)
 • Сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента
 • Темпомат

Safety shield Acenta 52.700 ден

 • Safety Shield Acenta: Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци), препознавање на сообраќајни знаци, сигнал за предупредување при ненамерно напуштање на сообраќајната лента, предни и задни паркинг сензори, автоматско управување со долги светла (SS)

Металик или перла боја 49.600 ден

 • Металик или перла боја

Панорамски стаклен кров и кровни носачи 52.700 ден

 • Кровни носачи
 • Панорамски стаклен кров
Tekna+

QASHQAI Tekna+

ВЕЌЕ ОД *

1.822.180 ден

Моментално гледате

Pregled
Моќ на моторот 140 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 140 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 KS
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 KS

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 160 DCT
Потрошувачка 4.6
Обем на мотор 1332
 • 160 DCT

 • 4.6

  L/100 KM
 • 1332

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.5
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.5

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 115 KS
Потрошувачка 3.8
Обем на мотор 1461
 • 115 KS

 • 3.8

  L/100 KM
 • 1461

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.2
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.2

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка 4.5
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • 4.5

  L/100 KM
 • 1749

  cm3
Моќ на моторот 150 KS
Потрошувачка N/A
Обем на мотор 1749
 • 150 KS

 • N/A

  L/100 KM
 • 1749

  cm3

Ваша верзија

Tekna 1.3 DIG 140

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  130

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  10,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.3
 • Емисија CO2 (g/km)

  130

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1300 - 1435
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1332

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  183

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.3 DiG

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,9

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.4
 • Емисија CO2 (g/km)

  131

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1315 - 1445
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  181

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  12,3

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  3.8
 • Емисија CO2 (g/km)

  110

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1385 - 1510
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  дизел

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1461

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.5 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски со 7 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  13,0

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.0
 • Емисија CO2 (g/km)

  112

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1400 - 1530
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  4.7
 • Емисија CO2 (g/km)

  127

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1450 - 1575
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  192

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Рачен со 6 преносни степени

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  9,5

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.1
 • Емисија CO2 (g/km)

  138

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1533 - 1620
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Мотор и менувач

 • Вид на гориво

  бензин

 • Број на цилиндри

  4

 • Обем на мотор (cm3)

  1749

 • Најголема дозволена брзина (km/h)

  193

 • Најголем вртежен момент (Nm/min-1)

 • Вид на мотор

  1.7 DCI

 • Вид на менувач

  Автоматски Xtronic CVT менувач

 • Брзина на возилото 0 - 100 km/h (s)

  11,2

Потрошувачка и емисии

 • Потрошувачка на гориво при комбинирано возење (l/100km)

  5.5
 • Емисија CO2 (g/km)

  140

Управувач

 • Управувач

  Електричен серво-управувач

Димензии и опрема

 • Големина на резервоарот на гориво (L)

  55
 • Min Max

  1580 - 1665
 • Големина на багажниот простор

  430
 • Вкупна должина (mm)

  4394
 • Вкупна ширина (mm)

  1806
 • Вкупна висина (mm)

  0
 • Меѓуоскино растојание (mm)

  2646

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во црна боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Должни кровни носачи во сребрена боја
 • Електрични стакла напред и позади
 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на лумбалниот дел на седиштето за совозачот
 • Електрично подесување на седиштата на возачот
 • Електрично подесување на седиштето на совозачот
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Меморија на возачкото седиште
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Надворешни ретровизори со меморија и функција за возење назад
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со Nappa кожа (делови на задната клупа со имитација на кожа)
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 19” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 225/45 R19
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Кровни носачи во премиум сребрена боја
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Панорамски стаклен црн кров
 • Пневматици 215/60 R17
 • Поклопци на надворешните ретровизори во премиум сребрена црна боја
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Интелигентен систем за паркирање
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за одржување на свесноста / будноста на вниманието на возачот
 • Систем за предупредување на возило во мртов агол
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Систем за препознавање на објекти во движење при возење назад
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во црна боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Должни кровни носачи во сребрена боја
 • Електрични стакла напред и позади
 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на лумбалниот дел на седиштето за совозачот
 • Електрично подесување на седиштата на возачот
 • Електрично подесување на седиштето на совозачот
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Меморија на возачкото седиште
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Надворешни ретровизори со меморија и функција за возење назад
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со Nappa кожа (делови на задната клупа со имитација на кожа)
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 19” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 225/45 R19
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Кровни носачи во премиум сребрена боја
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Панорамски стаклен црн кров
 • Пневматици 215/60 R17
 • Поклопци на надворешните ретровизори во премиум сребрена црна боја
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Интелигентен систем за паркирање
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)
 • Регулатор на брзина
 • Сензор за дожд
 • Систем за автоматско препознавање на сообраќајни знаци
 • Систем за одржување на свесноста / будноста на вниманието на возачот
 • Систем за предупредување на возило во мртов агол
 • Систем за предупредување при ненамерно напуштање на возната лента
 • Систем за препознавање на објекти во движење при возење назад
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско

Внатрешност

 • 12V приклучок напред
 • 6 звучници
 • Bluetooth handsfree систем
 • DAB дигитален радио прием со 4 звучници
 • Амбиентално осветлување на ентериерот
 • Висинско и длабинско подесување на управувачот
 • Висинско подесување на возачко седиште
 • Внатрешни кровни облоги во црна боја
 • Внатрешни хромирани рачки
 • Двозонски автоматски клима уред
 • Декори на врати и предна плоча во 3D мат сребрена боја
 • Деллив преклоплив наслон на задната клупа (60:40)
 • Дигитален часовник
 • Должни кровни носачи во сребрена боја
 • Електрични стакла напред и позади
 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на лумбалниот дел на седиштето за совозачот
 • Електрично подесување на седиштата на возачот
 • Електрично подесување на седиштето на совозачот
 • Кожна рачка за менувачот
 • Команди за радио, патен компјутер, темпомат и Bluetooth на управувач
 • Лумбално подесување на седиштето на возачот и совозачот
 • Меморија на возачкото седиште
 • Мерач на надворешна температура
 • Модуларен под на багажникот
 • Надворешни ретровизори со меморија и функција за возење назад
 • Наслон за раце на задна клупа и држачи на чаши
 • Огледала (штитници од сонце)
 • Осветлување во багажен простор
 • Осветлување во предна касета
 • Осветлување на кабина на задната клупа
 • По висина подесувани потпирачи за глава напред(2) и назад(3)
 • Предни спортски седишта
 • Приклучок за AUX
 • Приклучок за USB
 • Радио со CD, МП3 читач
 • Регулатор на возачко седиште по висина
 • Седишта обложени со Nappa кожа (делови на задната клупа со имитација на кожа)
 • Серво управувач подесив по височина и длабочина
 • Совозачко седиште подесиво по висина
 • Управувач обложен со кожа
 • Филтер против прав
 • Централен наслон за рака напред
 • Централна конзола со 2 држачи за раце
 • Џебови на задниот дел на возачко и совозачко седиште

Надворешен изглед

 • 19” алуминиумски фелни
 • LED дневни светла
 • Shark антена
 • Браници во боја на каросеријата
 • Димензии на гуми 225/45 R19
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на смерот
 • Електрично преклопување на надворешните ретровизори
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Затемнети задни прозори и прозор на вратите од багажникот
 • Заштитна пластика околу целото возилото
 • Кровни носачи во премиум сребрена боја
 • Нови LED предни дневни светла со светлосив потпис
 • Панорамски стаклен црн кров
 • Пневматици 215/60 R17
 • Поклопци на надворешните ретровизори во премиум сребрена црна боја
 • Преден и заден браник во боја на каросерија
 • Предни магленки
 • Рачки на вратите во боја на каросерија
 • Светла за магла во преден браник
 • Сребрени лајсни на преден и заден браник
 • Украсни хромирани лајсни околу прозорите
 • Халогенски предни светла
 • Црни B и C столбови
 • Челични фелни 16” со украсни поклопци

Сигурност

 • ABS + EBD
 • ESP - електронски надзор на стабилноста на возилото
 • ISOFIX држачи за детско седиште
 • ISOFIX држачи назад за детски седишта
 • NBAS Засилувач на силата на кочење
 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Воздушни завеси (возач и совозач)
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Два 3-точковни појаси напред и три 3-точковни појаси позади
 • Можност за исклучување на воздушното перниче за совозачот
 • Ограничувач на затезната сила на сигурносните појаси напред
 • По висина подесувани сигурносни појаси
 • Резервно тркало во стандардни димензии
 • Странични воздушни перници за возач и совозач
 • Функција Autohold (помош при стационарно возило со вклучен мотор - само со рачен менувач)

Техника

 • Around View Monitor (4 камери за 360° преглед околу возилото)
 • Eлектронска контрола на погонот - all mode 4x4 (освен 2WD)
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чуствителен на допир во боја
 • START/STOP функција за стартување на возилото
 • Tire Pressure Monitoring System – систем за мерење на притисок во гумите
 • Автоматска рачна кочница
 • Автоматско вклучување / исклучување на долги светла
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Автоматско нужно сопирање (функција на препознавање на пешаци)
 • Далечинско централно заклучување на вратите и подигнување на прозорците
 • Електронска рачна сопирачка
 • Имобилизатор
 • Инструментна плоча си 12,7cm TFT екран во боја
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот без употреба на клучот со START/STOP копче
 • Интелигентен систем за паркирање
 • Лимитатор на брзина
 • Паркинг сензори
 • Патен компјутер со TFT 5” екран во боја
 • Помош при качување на нагорнини (Hill Start Assist)