МОЌНОСТ ВО ИЗОБИЛСТВО

НОВАТА NAVARA

STARBURST СРЕБРЕНА TWILIGHT СИВА METALLIC ЦРНА SAVANNAH ЖОЛТА EARTH БРОНЗА CAYMAN СИНА FLAME ЦРВЕНА ALABASTER БЕЛА
*Сликата на возилото е симболична.

СИЛЕН & ЕЛЕГАНТЕН

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НА PICK-UP СО ПОГОН НА ЧЕТИРИ ТРКАЛА

Достапен во верзија со продолжена кабина или двојна кабина, новиот pick-up Navara со погон на четри тркала има сè: силен мотор, шасија како и многу удобности на иновативната Nissan кросовер технологија. Паметен автомобил за слободно време или сестрано работно помагало. Navara е сè што сакате да биде, а уште и со најмали трошоци за одржување во класата.

Волшебно откритие
Волшебно откритие
Nissan Navara : Сигурен и издржлив на нов начин
Nissan Navara : Сигурен и издржлив на нов начин
Добитник на награди: Потполно новата Nissan Navara ја доби меѓународната награда за најдобар pick-up
Добитник на награди: Потполно новата Nissan Navara ја доби меѓународната награда за најдобар pick-up

ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИСТА СИЛА

Повеќе од 80 години создаваме

Издржлива, подвижа и елегантна, новата Nissan Navara со погон на четри тркала е последна во низата pick-up на Nissan: првиот го произведовме во 1935. Во тој период први направивме pick-up  со продолжена кабина во 1977 година, иновативен систем за прицврстување на товар со С- канали во 2005 година, а сега први воведовме multilink задна суспензија со спирални федери на pick-up со носивост од еден тон. Нашето гордо наследство продолжува и спојува 14 милиони сопственици низ 180 земји во светот. Каде е авантурата тука е и Nissan.

stvaranje photo

СИЛЕН НА ПАТ. НЕЖЕН КОН ВАШИОТ ПАРИЧНИК

Силен и штедлив мотор

Издржливиот дизел мотор со зафатнина 2,3 L на новата Nissan Navara испорачува 160, односно 190 КS, докажан на повеќе од милиони километри има и силни перформанси и штедливост каква се бара од pick-up. Најниска потрошувачка и емисија на СО₂ во таа класа или 6,3 l/100км и 167 g/km.

motor photo
ПОВЕЌЕ ОД ПОГОН НА ЧЕТИРИ ТРКАЛА

Без разлика дали се работи за селски пат или асфалт, Nissan Navara секогаш е во својот елемент. Погонскиот систем има три вида: 4WD High за теренско возење, 4WD Low за специфичо теренско возење какo песок, снег или кал, или 2WD за асфалт. Со опрема како помош при движење на нагорнина и надзор на брзина при надолнина, овој pick-up е подготвен на сè.

ЦВРСТ ТЕМЕЛ ЗА УДОБНОСТ

Nissan Navara со погон на четри тркала има скалеста шасија од затворен профил, за разлика од шасиите со полуотворен профил, каква што е на други pick-up возила. Тука е и multilink задна суспензија. Тој овозможува удобно возење, лесно управување, а се зголемува и носивоста.

ОСИГУРАЈТЕ ГО СВОЈОТ ТОВАР

ЗА СПЕЦИФИЧНИ РАБОТИ

Најголема влечна сила во класата: 3,5 тони

 

Со еден тон носивост и најголема влечна сила во класата од 3,5 тони, Navara со погон на четри тркала има се што е потрбно да завршите се што ви е потребно. Паметен систем за прицврстување на товарот со С-канали без разлика на големината и формата од три страни на pick-up сандакот.

poslovi photo