УЛТИМАТИВЕН ГРАДСКИ CROSSOVER

NISSAN QASHQAI – ТЕХНОЛОШКИ НАПРЕДЕН ГРАДСКИ СУВ МОДЕЛ

ШТО ДОБИВАТЕ СО NISSAN PROPILOT
Ја одржува брзината, ја прилагодува брзината на возилото со цел да го задржи безбедното растојание со возилото пред него.*
Сопира, во зависност од ситуацијата на патот, може потполно да сопре и потоа повторно да забрза во сообраќајот.*
Го задржува возилото во сообраќајната лента и ги прати знаците на патот, го управува возилото за да можете постојано да бидете позиционирани на средина од вашата сообраќајна лента.*

 

 

ProPILOT системот е ограничен според способноста. Одговорност е на возачот постојано да биде внимателен, да вози безбедно и да биде подготвен да преземе повеќе контрола врз возилото во секое време. Функцијата на ProPILOT бара внимание и учество на возачот, наменето е за возење по автопат (со одвоени сообраќајни ленти), не е наменето за градско возење.

Дознајте повеќе

VISIA
VISIA

Веќе од

1.425.380 МКД

 • Nissan интелигентен надзор на шасија: Active Ride control, Active Trace control
 • Филтер против полен
 • Мерач на надворешна температура
 • Осветлување на багажен простор
 • Задни светла со LED потпис со 3D ефект
 • Електронска рачна сопирачка
ACENTA
ACENTA

Веќе од

1.505.980 МКД

 • Дополнителна опема VISIA
 • Двозонски автоматски клима уред
 • 17” алуминиумски фелни
 • Електрично подесиви ретровизори со функција на греење, во боја на каросерија, рачно преклопливи со LED покажувачи на правецот
 • Автоматско вклучување на светлата
 • Модуларен под на багажникот
N-CONNECTA
N-CONNECTA

Веќе од 

1.673.380 МКД

 • Дополнителнo на опремата Acenta
 • 18” алуминиумски фелни
 • Интелигентен клуч - систем за отклучување на возилото и за вклучување на моторот
 • Nissan Connect мултимедијален навигациски систем со 7” екран чувствителен на допир во боја
 • 360° Around View Monitor (систем на камери за помош при паркирање)
 • Предни спортски monoform седишта
TEKNA
TEKNA

Веќе од 

1.822.180 МКД

 • Дополнително на опремата N-Connecta
 • 19” алуминиумски фелни
 • LED предни главни светла со AFS состави кои ја следат кривината
 • Електрично греење на предни седишта
 • Електрично подесување на седиштата на возачот
 • Кровни носачи во премиум сребрена боја

ПОТРЕБНИ ВИ СЕ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА NISSAN QASHQAI?

* ProPILOT е систем со ограничени способности. Одговорност е на возачот да остане буден и внимателен, да вози безбедно и да биде подготвен да ја преземе контролата врз возилото во кое било време. Функцијата ProPILOT бара внимание и вклучување на возачот и е наменета само за возење на автопат (со одвоени бариери). Не е наменет за градско возење.

 

** Менито на уредот NissanConnect и гласовното водство не се достапни на македонски јазик. NissanConnect ги поддржува следниве јазици: англиски, француски, германски, италијански, шпански, холандски, португалски, турски, руски, украински, дански, шведски, фински, полски, словачки, чешки, унгарски, грчки. За повеќе информации за NissanConnect и Nissan технологиите, проверете ги правни информации и приватност.