КРАТОК ПРЕГЛЕД НА NISSAN LEAF
ДОМЕТ
ДОМЕТ

ДО 270 КМ

NISSAN PROPILOT
NISSAN PROPILOT

ТРГНЕТЕ , ЗАСТАНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ВО СРЕДНАТА ЛЕНТА

БЕЗ ЕМИСИЈА
БЕЗ ЕМИСИЈА

СТАБИЛНО ВОЗЕЊЕ

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ
ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ

НАВИГАЦИЈА ОД ВРАТА ДО ВРАТА И EV АПЛИКАЦИЈА ЗА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

КОЛКУ ДАЛЕКУ МОЖЕ ДА ОДИТЕ СО NISSAN LEAF ?

Најпродаваниот електричен автомобил во Европа, достапен со моделите кои одговараат на различните животни стилови .

До 270 км

ВОЗЕЊЕ БЕЗ ЕМИСИЈА

ДАЛИ Е ЗА МЕНЕ NISSAN LEAF ?
ДАЛИ Е ЗА МЕНЕ NISSAN LEAF ?

Најпродаваното електрично возило во Европа со искуство од 150 КС без емисија..... секојдневното градско возење контролирано од педалата е-Pedal, a технологијата РroPILOT го олеснува сообраќајниот метеж.

TEKNA

TEKNA

N-CONECTA

N-CONECTA

ACCENTA

ACCENTA

TEKNA
TEKNA
N-CONECTA
N-CONECTA
ACCENTA
ACCENTA
КАКО СЕ ПОЛНИ NISSAN LEAF?

Со богатата понуда на решенија за полнење, од домашнен приклучок до јавен брз полнач, Nissan LEAF се прилагодува на вашиот животен стил, ритам и стилот на возење.

како се полни nissan leaf - слика
МОЖЕ ДА ГО ПОЛНИТЕ ДОМА ИЛИ ВО КАНЦЕЛАРИЈА

Со богатата понуда на решенија за полнење, од домашнен приклучок до јавен брз полнач, Nissan LEAF се прилагодува на вашиот животен стил, ритам и стилот на возење.

ПОЛНЕТЕ НА ЕДНОСТАВЕН ПРИКЛУЧОК
ПОЛНЕТЕ НА ЕДНОСТАВЕН ПРИКЛУЧОК

Сите модели на Nissan LEAF се испорачуваат со кабел за полнење на домашен приклучок со кој може да полните додека спиете или сте на работа.

ПОЛНЕТЕ НА ДОМАШЕН ПРИКЛУЧОК NISSAN WALLABOX
ПОЛНЕТЕ НА ДОМАШЕН ПРИКЛУЧОК NISSAN WALLABOX

Вградете домашен полнач WALLABOX во својата гаража и постигнете двојно побрзо полнење. Едноставно вклучете и наполнете го својот Nissan LEAF.

ПОЛНЕТЕ НА ПАТ
ЈАВНО ДОСТАПНИ МЕСТА ЗА ПОЛНЕЊЕ
ЈАВНО ДОСТАПНИ МЕСТА ЗА ПОЛНЕЊЕ

Мрежа на места за полнење на вашиот Nissan LEAD при патувања се зголемуваат постојано. Може да се најдат на главните сообраќајници, бензиски станици а и во многу " јавни згради ". Само испланирајте го своето патување на картата и одберете каде најмногу ви одговара полнењето.

ПРЕФЕРИРАЈТЕ NISSAN LEAF СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ
ПРЕФЕРИРАЈТЕ NISSAN LEAF СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Nissan концесионерите со задоволство ќе го прифатат за полнење вашиот Nissan LEAF, исто како и Nissan партнерите низ цела Европа. Таму ве чекаат над 6000 станици за полнење.

ДАЛИ САКАТЕ ДА ДОЗНАЕТЕ ПОВЕЌЕ?
КОЛКАВО Е ЗАДОВОЛСТВОТО ДА ВОЗИТЕ NISSAN LEAF ?
КОЛКАВО Е ЗАДОВОЛСТВОТО ДА ВОЗИТЕ NISSAN LEAF ?

Опремата која е дел од Nissan програмата на интелигентна мобилност засекогаш ќе го смени начинот на кој се движите , благодарејќи на технологијата со која сте поврзани и посигурни и со која ќе почувствувате поголема возбуда. Со неа ќе ја почувствувате околината и животот ќе ви биде полесен. Nissan имтелигентна мобилност е иднината на возењето и е достапна за секого . Веќе денес.

колкаво е задоволството да се вози - слика
НОВ НАЧИН НА ВОЗЕЊЕ
NISSAN E-PEDAL ЗАБРЗАЈТЕ И СОПРЕТЕ СО ЕДНА ПЕДАЛА

Забрзајте, успорете или потполно запрете го возилото со една папуча.педалата e-Pedal е се што ви е потребно во Nissan LEAF. Едноставна и забавна.

NISSAN PROPILOT
ТРГНЕТЕ, ЗАСТАНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ВО СРЕДИНА НА ТРАКАТА
NISSAN PROPILOT

Сообраќајниот метеж нема да ви биде проблем. ProPILOT овозможува да го следите автомобилот пред вас и Nissan LEAF сам ќе забрза, сопре или тргне во ритам на сообраќајот. Вие смо следете ја ситуацијата на патот и уживајте во опуштено возење.

PROPILOT PARK
NISSAN LEAF ПАРКИРА САМ
PROPILOT PARK

Автомобил кој сам паркира со само едно притиснување на копче ? Пред вас е ! ProPilot Park е тука за безгрижно паркирање.

ШТО ВКЛУЧУВА СИГУРНОСНА ОПРЕМА NISSAN LEAF ?

ИНТЕЛИГЕНТЕН СИСТЕМ ЗА ИТНО СОПИРАЊЕ СО ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ПЕШАЦИ

ИНТЕЛИГЕНТЕН ТЕМПОМАТ

ИНТЕГРАЛЕН СИСТЕМ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ВОЗИЛОТО ВО СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА ВОЗИЛО ВО МРТВИОТ АГОЛ

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА СООБРАЌАЈ ОД ЗАДНАТА СТРАНА

AROUND VIEW MONITOR 360* ( СИСТЕМ КАМЕРИ ЗА ПАРКИРАЊЕ )

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО СВОЈОТ СВЕТ
ПОВРЗЕТЕ СЕ СО СВОЈОТ СВЕТ -слика
8-ИНЧЕН ЕКРАН СО NISSAN НАВИГАЦИЈА ОД ВРАТА ДО ВРАТА

Во средина на вашиот мултимедијален систем се наоѓа 8- инчен екран на допир кој овозможува брз и прецизен пристап до навигацијата Tom Tom во реално време, музика. информации итн., како и интеграција со паметен телефон преку системот Apple CarPlay и Android Avto. Патот пред вас никогаш не бил појасен.

НОВА АПЛИКАЦИЈА NISSANCONNECT EV

Се што ви е потребно го имате при рака со Nissan LEAF. Апликацијата Nissan Connect EV овозможува далечинско полнење на вашиот автомобил, контрола на температурата во возилото и постојана контрола на локацијата на која е паркирано.

ANDROID AVTO
ANDROID AVTO

До саканата дестинација нека ве однесе апликацијата Google Maps со музичка позадина од Google Play Music.. Одберете песна, сменете дестинација или одговорете на пораките без да ги тргнете рацете од управувачот преку стотици гласовни наредби.

Apple Carplay
Apple Carplay

Некој Ве очекува? Мора да бидете некаде? Прашајте го Siri(R). Системот CarPlay(TM) ja вклучува услугата Siri(R) и ви овозможува достап до сите ваши контакти, најдраги апликации, праќање пораки, апликацијата iTunes(R )и музиката во апликацијата Apple Music(R), мапите во Apple Maps и т.н. Со системот можете да управувате со помош на командите на управувачот, да ја прилагодувате јачината на звукот и да ги менувате екраните. Само вклучете го својот компатибилен IPhone(r) и спремни сте.

Прекрасен дизајн, разновиден стил

Nissan LEAF е креиран  како сестран  автомобил кој ќе се вклопи во вашиот семеен живот. Со пет седишта ,  багажник од 435 л и чисти динамични линии - исто толку добар колку што изгледа.

Прекрасен дизајн, разновиден стил  - слика

АЕРОДИНАМИЧЕН

ДИЗАЈН

ЛИЗГА
НИЗ
ВОЗДУХ

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН NISSAN LEAF

 

 

Остар и аеродинамичен, со препознатлив кров, клинест преден дел новиот Nissan LEAF дискретно се спојува со околината.

 

-препознатлив лебдечки кров
- привлечен заден дифузер
- препознатлива предна маска V- Motion
- Full LED интегрирани автоматски светла

 


 

ЗОШТО ДА ОДБЕРЕТЕ 100% ЕЛЕКТРИЧЕН МОДЕЛ ?

 

Новиот Nissan LEAF има помалку подвижни делови , што значи и помалку трошоци за одржување, а 100% електричениот погон значи помал погонски трошок.
Едноставно заслужува да го сакате.

 

Прикажаните илустрации се само информативни. Во некој случај не го представуваат возилото наменето за македонскиот пазар и не прикажуваат одреден модел, пакет на опрема или посебна понуда, Прикажаната опрема можеби не е достапна или е ограничена на одреден пакет. Извор : ААА, број на регистрирани Nissan LEAF во 2018 во ЕУ, Норвешка, Швајцарија и Исланд. Вредностите кои се добиени се добиени со испитувања во лабараториски услови во зклад со ЕУ законодавството и наменети се за споредба со различни видови возила. Тие информации не се однесуваат на одредени возила и не се дел од понудата. Вредностите немора да одговараат на вистинските услови . На службените податоци може да влијае дополнителната опрема, одржување на возилото, стилот на возење како и фактори кои не се од техничка природа , како временските услови. Вредностите се утврдени во рамките на нова светска постапка за тестирање на лесни возила (WLTP).