NISSAN JUKE

ПЕРФОРМАНСИ

СИЛА НА ПАТОТ, ТОГАШ КОГА НИ Е НАЈПОТРЕБНА

uvodna
ПОВЕЌЕ

СИЛА И МОЌ

БЕНЗИСКИ МОТОР

Врвните перформанси се дел од сериската опрема.  Nissan Juke претставува  совршен спој на сила и потрошувачка. Неговиот најсилен мотор DIG-T со 190 KS дава поголема сила на турбополначот и поголем вртежен момент со помали вртежи, а директното вбризгување го прави поштедлив.Достспен е во верзија со  DIG-T со мотор од 115 KS . Тој исто така има поголем вртежен момент, а во исто време мала емисија на  CO₂.

ПОГОЛЕМА СИЛА

ДИЗЕЛ МОТОР

Дизел моторот dCi со 110 KS со мала потрошувачка на гориво испорачува голема сила при мал број вртежи.

Спорски или штедлив? Со Juke може да го изберете саканиот стил, а   Nissan Dinamic Control Sistem (систем за динамичка контрола) ја прилагодува реакцијата на папучата за гас со управувачот по ваша желба.

slika

Флексибилни перформанси

Dinamic Control Sisten  (систем за динамична контрола) на Nissan Juke овозможува да ја прилагодите реакцијата на моторот и управувачот со едноставно стискање на едно копче.

НАЧИН НА РАБОТА NORMAL - НАJДОБРО ЗА СЕКОЈ ДЕН

Изберете Nоrmal  вaријанта за возење и имате најдобра комбинација на перформанси и искористеност на моторот.

prilagodljive performanse slider
НАЧИН НА РАБОТА SPORT

Доколку изберете Sport, се поострува чувството за управување, промена на степeн на пренос и реакцијата на папучата за гас.

prilagodljive performanse slider
ECO - ЗАШТЕДА НА ГОРИВО

Изберете ECO начин на работа и искористете ја до максимум секоја капка гориво.

prilagodljive performanse slider
СИТЕ ПОДАТОЦИ НА ЕДНО МЕСТО

Системот за динамична контрола на Nissan  постојано ги следи корисните информации како што е времетраење на патувањето.

prilagodljive performanse slider
ИСКОРИСТЕТЕ ЈА СЕКОЈА КАПКА

Потрошувачката на гориво може да ја следите во секој момент и да ја искористите штедливоста на вашиот Juke.

prilagodljive performanse slider
РАЧЕН МЕНУВАЧ
РАЧЕН МЕНУВАЧ

Прецизен шестостепен менувач овозможува да бидете во вистински степен на пренос кој има оптимални перформанси и потрошувачка.

МЕНУВАЧ XTRONIC
МЕНУВАЧ XTRONIC

Лесен за ракување, прецизен и забавен при возење, менувачот Xtronic Nissan Juke  дава беспрекорно искористување на сила помеќу две брзини, без празен простор. Сепак доколку го сакате еланот на рачен менувач, едноставно префрлете во Sport варијанта и уживајте во брзата реакција.
Менувачи Xtronic за Nissan Juke се достапни само во верзија со бензиски мотори.

ПОДГОТВЕНИ ЗА СЕ ШТО ВЕ ЧЕКА

ALL-MODE 4X4 СО НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ

All-Mode 4x4 во Nissan Juke е иновативниот систем за стабилизација и насочување на вртежниот момент кој овозможува потполна контрола врз возилото.

4x4 slika
ALL-MODE 4X4 СО НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ
ALL-MODE 4X4 СО НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ

Со најнова технологија за погон на сите тркала, системот 4х4 со насочување на вртежниот момент дава дополнителна стабилност и допир со патот, како и динамично управување и вртење. Системот со повеќе сензори ја распоредува силата помеѓу предните и задните тркала, како и силата од задните тркала помеѓу левото и десното тркало, во зависност од тоа каде е најпотребно.

СОЗДАДЕН ЗА СВИОЦИ
СОЗДАДЕН ЗА СВИОЦИ

Multi-link задна суспензија кај моделите Juke  со погон на четири тркала овозможува брза реакција во секој свиок, а возењето останува лесно и меко.