ЛЕСНО ПАРКИРАЊЕ

AROUND VIEW MONITOR

Се наоѓате во тесен простор? Кросоверот Nissan Juke темелно ќе го провери просторот  околу вас и повеќе нема да имате  грижа околу тоа.

AVM slika
ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД

Четирите камери даваат преглед на опкружувањето на автомобилот од птичја перспектива, а на поделениот екран може да изберете и да ги  зголемите предните, задните и страничните делови  од автомобилот.

СÈ Е ПОКРИЕНО

NISSAN SAFETY SHIELD

Системот Nissan Safty Shield претставува сепфатен пристап за безбедност кој ви дава сигурност и самодоверба.

Sigurnost slika
СИГНАЛ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА
СИГНАЛ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ПРИ НЕНАМЕРНО НАПУШТАЊЕ НА СООБРАЌАЈНАТА ЛЕНТА

Доколку Nissan забележи дeка ненамерно ја напуштате сообраќајната лента, ќе ве предупреди со визуелен и звучен сигнал. Системот е толку паметен да го исклучи предупредувањето ако го вклучите трепкачот.

ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ОБЈЕКТИ ВО ДВИЖЕЊЕ
ЗАБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ОБЈЕКТИ ВО ДВИЖЕЊЕ

Around View Monitor не ви помага само кога паркирате, туку и кога го напуштате паркинг просторот. Во комбинација со системот за забележување на објекти во движење, со визуелен и звучен сигнал ќе ве предупреди за движења блиску до вас.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ВОЗИЛО ВО МРТОВ АГОЛ
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА ВОЗИЛО ВО МРТОВ АГОЛ

Доколку во мртвиот агол на вашето возило влезе друго возило, се вклучува светлосен сигнал за предупредување, на кој му се придодава и звучен сигнал ако го вклучите трепкачот.

СИСТЕМ ЗА КОНТРОЛА НА ПРИТИСОК ВО ПНЕВМАТИЦИ
СИСТЕМ ЗА КОНТРОЛА НА ПРИТИСОК ВО ПНЕВМАТИЦИ

Со системот за контрола на притисок во пневматиците (TPMS) Nissan Juke , веќе не мора да погодувате колкав е притисокот во пневматиците. Доколку во некоја од гумите притисокот падне до одредено ниво, на инструмент таблата се пали сигнална сијаличка.

НА ПРАВ ПАТ
НА ПРАВ ПАТ

Кога вашиот Nissan Juke ќе забележи неконтролирано вртење на тркалата, системот за динамичка контрола  (VDS) може да ја намали моторната сила и да ги прикочи соодветните тркала. Во комбинација со (VDS) , системот за контрола на допир со патот  (TCS) може да препознае пролизгување на предните тркала и да го намали отворањето на склопката за гас со што ќе ве задржи во саканата насока.

ЗАШТИТНИ ПЕРНИЧИЊА

Nissan напредниот систем за воздушни перничиња со двостепено активирање на предни воздушни перничиња и сензори за правилно врзани сигурносни појаси како и сензори за препознавање на патници, ќе ве заштитат при евентуален судир.

ПРИТИСНЕТЕ ГО ТАСТЕРОТ

ПАМЕТЕН КЛУЧ

Влегување во автомобилот без клуч е уште поедноставно.

ПАМЕТЕН КЛУЧ
ПАМЕТЕН КЛУЧ

Отклучете го својот Juke со допир на копчето од рачката на вратата. Nissan паметниот клуч ви овозможува клучот да ви остане во џеп или торба.

СТАРТУВАЈТЕ ГО МОТОРОТ СО ПРИТИСНУВАЊЕ НА ЕДНО КОПЧЕ
СТАРТУВАЈТЕ ГО МОТОРОТ СО ПРИТИСНУВАЊЕ НА ЕДНО КОПЧЕ

Оваа функција овозможува да влезете во авомобилот, притиснете на копчето и тргнете.

ГИ ИСПОЛНУВА СИТЕ ВАШИ ЖЕЛБИ

УДОБНОСТ НА АВТОМОБИЛОТ

Тоа е ваш автомобил. Уживајте во наговата удобност и седнете на возачкото седиште кое се педесува по висина. Во верзијата Tekna може да си дозволите повеќе елеганција со предни седишта со функција за греење во кожа како и обложен управувач со кожа.

Udobnost slika
СЕДИШТА СО ФУНКЦИЈА ЗА ГРЕЕЊЕ
СЕДИШТА СО ФУНКЦИЈА ЗА ГРЕЕЊЕ

Со притискање на едно копче имате греење на предните седишта. Ќе се прашате како порано сте се возеле без оваа функција.

ДВОЕН АГЕНТ
ДВОЕН АГЕНТ

Освен за стилот, Nissan системот за динамична контрола овозможува удобност во внатрешноста на возилото. Префрлете се од системот на работа Dinamic  во Climate и на екранот погледнете како можете кабината да ја направите потопла или поладна по ваша желба.

ПАМЕТНИ ФЛЕКСИБИЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА СКЛАДИРАЊЕ НА ПРЕДМЕТИ

ПРОСТОР ЗА АВАНТУРА

Уживајте во возањето низ градот со пријателите или преклопете ја задната клупа во однос 60:40 и натоварете ја сета своја опрема во повеќенаменскиот багажник. Со преклопување на задните седишта добивате практично место за товар.

PAMETNA I FLEKSIBILNA RJEŠENJA ZA ODLAGANJE
КОМПАТИБИЛЕН БАГАЖЕН ПРОСТОР

Juke сега има поголем багажник од 354 литри. Но тоа не е сè, дното на  багажникот може да се постави на две висини што ви дава безброј можности.

PAMETNA I FLEKSIBILNA RJEŠENJA ZA ODLAGANJE

СВЕТОТ НА ДЛАНКА

МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СИСТЕМ: NISSAN CONNECT

Nissan Connect* и вашиот паметен телефон се здружија  да добиете најдобар звук, навигација и комуникација на 5,8- инчниот екран чуствителен на допир. Може да телефонирате со слободни раце преку Bluetooth технологија , да барате упатство , слушате омилена музика радио преку интернет.

Connect slika
NISSANCONNECT
NISSANCONNECT

Приклучете го својот iPod  или  MP3 PLAYER во USB приклучок и управувајте со него преку командите на аудиосистемот во автомобилот или поврзете се преку   Bluetooth и слишајте музика безжично.

NISSAN CONNECT СО МОБИЛНИ АПЛИКАЦИИ
NISSAN CONNECT СО МОБИЛНИ АПЛИКАЦИИ

Возете се  удобно со вашиот автомобил порзани со светот преку паметниот телефон, hands-free технологија и системот Nissan Connect со мобилни апликации. Богатиот избор на апликации овозможуваат слушање музика, следење социјални мрежи и навигација низ градот до саканата дестинација.

NISSAN CONECT СО НАВИГАЦИЈА
NISSAN CONECT СО НАВИГАЦИЈА

Nissan системот за навигација ги препознава гласовните команди, има 5,8 -инчен екран на допир во боја , интернет радио и информации за патувањето. Никогаш повеќе нема да се изгубите со неговите насоки и тоа чекор по чекор.