КОМПАКТЕН КРОСОВЕР СО ВРВЕН ДИЗАЈН

JUKE

STORM БЕЛА ARCTIC БЕЛА SUNČANA ŽUTA INK СИНА BLADE СРЕБРЕНА GUN МЕТАЛИК FLAME ЦРВЕНА MAGNETIC ЦРВЕНА GARNET PEARL ЦРНА
*Сликата на возилото е симболична.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ОСМЕЛЕТЕ СЕ ДА БИДЕТЕ ПОИНАКВИ ОД ОСТАНАТИТЕ

Nissan-овиот спортски кросовер  ви го носи стилот и возбудливите перформанси на градските улици.

uvodna
ALL-MODE 4X4  СО НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ.
ALL-MODE 4X4 СО НАСОЧУВАЊЕ НА ВРТЕЖНИОТ МОМЕНТ.

Традициционалниот систем  со погон на сите четри тркала (AWD) ја распоредува силата на моторот на предните и задните тркала. Верзиите на Nissan Juke опремени со паметен систем  4x4 AWD ја преместуваат силата од задните тркала од една страна на друга. Се работи за пренасочување на вртежниот момент, односно повеќе сила се праќа на надворешните задни тркала во свиок што пак помага да го задржите правецот и постигнете забрзување.

НАПРЕДНА БЕЗБЕДНОСТ
НАПРЕДНА БЕЗБЕДНОСТ

Фукциите на технологијата Safety Shield ќе ве предупреди доколку ненамерно ја напуштите сообраќајната лента, доколку препознае објекти во движење околу возилото и во мртвиот агол. Со камери и сензори  следи сè што се случува околу вас.

ВАШИОТ JUKE  ПО ВАША МЕРКА.

Студиото за  дизајн на Nissan ви дава можност преку голем избор пакети за персонализација да го прилагодите својот   Nissan Juke  по мерка за себе. Внесете свој белег во Вашиот Juke со дополнителна опрема , ткаенини, лајсни и други додатоци со избор на бои заедно со 18 -инчни фелни во иста боја.

slika
NISSAN СИСТЕМ ЗА ДИНАМИЧЕН НАДЗОР - СЛОБОДНО МЕНУВАЈТЕ ГО РАСПОЛОЖЕНИЕТО

Во кросоверот Juke изберете го стилот на работа во зависност од расположението согласно Nissan Dinamic Control Sistem. Со едниот сет интуитивни команди може да ја смените реакцијата на управувачот и папучата за гас во зависност од тоа колку сте расположени за спортско возење. Со другиот можете да го подесите автоматскиот клима уред.

NISMO СТРАСТ

Како една од главните карактеристики на брендот Nissan е страста и желбата  за  врвни перформанси. Така и спортскиот Nismo RS  Juke е достапен во верзија со  два менувачи за уште поголеми возбудувања.

*Прикажаните слики се симболични. Во некои од фотографиите се прикажани специфични модели кои содржат опрема или делови кои не се достапни во Европа. Прикажаната опрема можеби не е достапна